Opmerkelijk

Voorkom deze veelgemaakte fout tijdens het uitlaten van je hond

Een stukje wandelen met je hond is niet alleen goed voor jouw gezondheid, maar ook voor die van je hond. Hij kan dan lekker buiten zijn en andere honden tegenkomen. Tijdens een wandeling krijgt je hond de beweging die hij nodig heeft, wat essentieel is voor zijn gezondheid.

Maar heb je ooit nagedacht over de invloed van jouw gedrag tijdens deze wandelingen op het geluk van je hond?

De impact van jouw aandacht op je hond
Er wordt vaak gezegd dat een gelukkige hond een gelukkige eigenaar maakt. Uit recent onderzoek blijkt dat als onze honden blij zijn tijdens wandelingen, wij minder stress ervaren.

Maar vaak laten we ons tijdens het lopen afleiden door onze smartphones, druk met het regelen van dingen of het bellen van vrienden. Hierdoor missen we waardevolle momenten om met onze hond te communiceren.

Volgens een artikel in de Huffpost kun je wandelen en bellen vergelijken met afgeleid rijden. Als je niet oplet, kun je de band met je hond verliezen of in gevaarlijke situaties terechtkomen.

Dr. Katherine A. Houpt, professor in diergedrag aan de Cornell University, benadrukt hoe belangrijk veiligheid is: “De veiligheid van je hond moet tijdens het wandelen altijd voorop staan.”


Lees verder op de volgende pagina.