Opmerkelijk

Herinner jij je dit nostalgische spel nog? Velen speelden het vroeger!

Stel je voor dat je een ruimte vol antiek en vintage spullen binnenkomt. Tussen de boeken, oude foto’s en verschillende curiosa, vind je een spelbord met kleurrijke stukken, elk bedekt met mysterieuze symbolen en rangen. Het spel lijkt je uit te dagen tot een duel van strategie en tactiek, waarbij elke zet van groot belang is. Het bord zelf is opgedeeld in secties met hindernissen en een indeling die twee tegengestelde legers doet vermoeden.

Dit oude spel is duidelijk gemaakt voor twee spelers en het doel is om de vlag van je tegenstander te pakken terwijl je je eigen vlag beschermt. De speelstukken hebben verschillende rangen, van de hoogste generaal tot de bescheiden spion, en elk heeft zijn eigen regels voor beweging en aanval.

Wat is dit voor oud spel op de foto?

Stel je voor wat de naam van dit spel zou kunnen zijn en hoe het gespeeld wordt. Misschien herken je het van familie-avonden of nostalgische middagen met oude vrienden. Dit bordspel test niet alleen je verstand, maar geeft je ook een kijkje in de rijke geschiedenis van gezelschapsspellen.

Lees het antwoord op de volgende pagina.