Lifehacks

Waarom groene zeep een must-have is in elk huishouden

Misschien heb je bij je grootmoeder thuis wel eens een pot groene zeep in de kast zien staan. Groene zeep is namelijk een ontzettend handig schoonmaakmiddel dat voor allerlei schoonmaakklusjes inzetbaar is. Het werkt heel goed tegen vetvlekken, waardoor zelfs de meest hardnekkige plekken verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Vroeger maakte men het van hennepolie, wat de zeep zijn kenmerkende groene kleur gaf. Tegenwoordig worden er modernere varianten gemaakt met sojabonen- of koolzaadolie, die veel beter zijn voor het milieu. Je kunt groene zeep in zowel een dikke, geleiachtige substantie als in een vloeibare vorm vinden, verpakt in die typisch ogende potten. Beide soorten kun je in supermarkten, drogisterijen of op diverse webshops kopen.

1. Kalkaanslag verwijderen
De badkamer, het bad en vooral de douche worden dagelijks intensief gebruikt. Om deze plekken kalkvrij te houden, moet je ze regelmatig reinigen. Met een pot groene zeep en wat baking soda is dit klusje zo geklaard.

Hoe kalkaanslag te verwijderen:
Meng één deel groene zeep met vier delen baking soda totdat het een pasta wordt. Breng deze pasta aan op de badkamertegels, het bad en de douchewand en schrob stevig met een natte spons. Voor een extra frisse afwerking kun je naspoelen met een allesreiniger, en je badkamer, bad en douche zien er weer als nieuw uit. Groene zeep heeft nog vele andere toepassingen. Lees verder op de volgende pagina.