Lifehacks

Tuinexpert onthult verrassende truc om onkruid snel te verslaan

Tuinieren is echt een fantastische hobby. Het geeft je een goeie reden om buiten te zijn, wat calorieën te verbranden en je ziet meteen het resultaat van je werk. Of je nu een beginneling bent of al een doorgewinterde tuinier, je weet hoe fijn het is om meer tijd in de buitenlucht te spenderen – of om je huis een groene touch te geven!

Hoewel tuinieren super leuk is, vergt het ook de nodige aandacht. Het is zowel een kunst als een wetenschap, omdat veel planten specifieke omstandigheden nodig hebben om goed te groeien. En dan hebben we het nog niet eens over het onkruid dat overal opduikt… Voordat je naar chemische bestrijdingsmiddelen grijpt, check deze simpele en goedkope tuintips om je tuin dit jaar te laten stralen!

1. Kokend water.
Een eenvoudige manier om direct van onkruid af te komen, is door er kokend water overheen te gieten. Pas wel op dat je geen andere planten raakt, want die houden hier niet van.

2. Houtsnippers.
Onkruid heeft veel licht nodig om te groeien. Bedek de grond met een dikke laag houtsnippers en je zult zien dat het onkruid wegblijft. Super effectief!

3. Zuiveringszout.
Heb je onkruid tussen de tegels van je terras? Strooi wat zuiveringszout op de plekken waar je onkruid ziet. Het zout maakt het voor onkruid lastig om te groeien, waarna het snel verdwijnt.

Kijk op de volgende pagina voor nog 5 geweldige tips van onze tuinexpert om definitief van dat vervelende onkruid af te komen.

Pagina 1/2