Lifehacks

Ontdek de functie van de drie vakken in je wasmachine! Wij geven het antwoord!

Een wasmachine is tegenwoordig niet meer weg te denken uit een modern huishouden. Maar veel mensen weten eigenlijk niet precies wat alle functies zijn, waardoor de machine niet altijd optimaal wordt gebruikt. Tot voor kort begreep ik er zelf ook niet veel van. Nu wil ik graag mijn nieuwe kennis met jullie delen.

Laten we eens goed naar de wasmachine kijken.

Als je goed kijkt, zijn de vakjes gemarkeerd met verschillende symbolen. Vaak staan er nummers aan de buitenkant, en soms zie je bijvoorbeeld een sneeuwvlokje in het midden, afhankelijk van het merk.

  • Vakje I (Romeins cijfer I, Arabisch cijfer 1 of letter “A”): Dit vakje is bedoeld voor de voorwas. Gebruik dit vakje niet als je geen voorwas doet.
  • Vakje II (Romeins cijfer II, Arabisch cijfer 2 of letter “B”): Dit is voor het hoofdwasmiddel dat je bij elke wasbeurt gebruikt, tenzij je het rechtstreeks in de trommel doet.
  • Derde vakje (meestal met een sterretje of bloem aangegeven): Dit vakje gebruik je voor de wasverzachter. Dit vakje gebruik je als je dat wilt voordat de spoelcyclus begint.

De vakjes zijn zo ontworpen dat de machine de juiste middelen op het juiste moment toevoegt zonder dat ze door elkaar gaan.

Lees verder op de volgende pagina.