Lifehacks

7 verrassende dingen die je met azijn kunt schoonmaken – waarom wist ik dit niet eerder?

Azijn is echt een duizendpoot in het huishouden, ideaal voor veel meer dan alleen sla op smaak brengen! Het is betaalbaar, ecovriendelijk en ontzettend nuttig. Hier zijn 7 toffe manieren waarop je azijn kunt gebruiken om je huis te laten stralen. Ontdek hoe dit eenvoudige, natuurlijke middel je leven makkelijker maakt bij het schoonmaken en ontsmetten van allerlei dingen.

1. Keukenapparatuur: Zeg maar dag tegen viezigheid op je keukenapparatuur! Gebruik een mengsel van azijn en water om je koffiezetapparaat, waterkoker of magnetron door te spoelen. Het werkt tegen kalkaanslag en andere viezigheid.

2. Ramen en spiegels: Een zelfgemaakte oplossing van gelijke delen azijn en water doet wonderen voor je glasoppervlakken. Even sprayen, afnemen met een zachte doek, en klaar is Kees: streeploos schoon!

3. Tapijten en vloerkleden: Azijn is een held bij het behandelen van vlekken en geurtjes in je tapijt. Behandel de plek met een azijn-watermengsel en droog het daarna goed. Voor nare geurtjes strooi je azijn over het tapijt, laat het drogen en stofzuig je het op.

Je zult versteld staan wat je nog meer kunt schoonmaken, vooral het vierde punt is verrassend.