Interieurtips

Upgrade je buitenruimte met deze tips!

Nu het weer warmer wordt en de zon zich steeds vaker laat zien, is het tijd om van je buitenruimte te genieten. Of je nu een balkon, terras of tuin hebt, er zijn tal van manieren om deze ruimte te upgraden en er een gezellige en comfortabele plek van te maken. Hieronder vind je enkele tips om je buitenruimte op te fleuren en om te toveren tot een plek waar je graag vertoeft.

Begin bij de basis

Voordat je begint met het decoreren van je buitenruimte, is het belangrijk om te beginnen bij de basis. Zorg ervoor dat de ruimte schoon is en dat eventuele reparaties zijn uitgevoerd. Denk aan het vervangen van kapotte tegels of het repareren van scheuren in je terras. Ook het schoonmaken van je meubels en het verwijderen van onkruid of dode planten is belangrijk. Door deze basiszaken op orde te hebben, creëer je een goede basis om verder te gaan.

Creëer sfeer met verlichting

Verlichting kan een groot verschil maken in de sfeer van je buitenruimte. Er zijn tal van mogelijkheden om je buitenruimte te verlichten. Denk bijvoorbeeld aan hanglampen, lantaarns, sfeerverlichting, of tuinlampen. Met verlichting kun je verschillende sferen creëren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor warme, gele verlichting voor een gezellige sfeer, of juist voor heldere, witte verlichting voor meer zicht in de avond.

Maak gebruik van planten en bloemen

Planten en bloemen kunnen je buitenruimte een hele nieuwe uitstraling geven. Kies planten en bloemen die passen bij de stijl van je buitenruimte en die goed gedijen in de omgeving waarin je woont. Denk bijvoorbeeld aan kleurrijke bloemen, kruiden planten of kleine bomen. Ook kun je kiezen voor hangende planten of bloempotten om je buitenruimte op te fleuren.

Comfortabele zitplekken

Een comfortabele zitplek is essentieel om van je buitenruimte te kunnen genieten. Kies bijvoorbeeld voor een loungeset, een hangmat of een schommelstoel om lekker in te ontspannen. Zorg ervoor dat de zitplekken goed passen bij de grootte van je buitenruimte en dat ze comfortabel zijn om langere tijd in te zitten. 

Creëer schaduw

Op hete zomerdagen is het fijn om schaduw te hebben in je buitenruimte. Kies bijvoorbeeld voor een zonnescherm, lamellendak,  pergola of terrasoverkapping. Met deze schaduwplekken kun je op warme dagen toch buiten zitten en genieten van de frisse lucht. Naast dat dit schaduw creëert geeft het je tuin ook een strakke uitstraling. 

Maak gebruik van accessoires

Accessoires kunnen je buitenruimte een persoonlijke touch geven en zorgen voor extra sfeer en gezelligheid. Denk bijvoorbeeld aan kussens, plaids, kaarsen, vazen of beeldjes. Kies accessoires die passen bij de stijl van je buitenruimte en die zorgen voor een warme en uitnodigende sfeer.

Zorg voor privacy

Als je je buitenruimte wilt gebruiken om te ontspannen of om te dineren, is privacy belangrijk. Je wilt immers niet dat de buren of voorbijgangers je constant kunnen zien. Maak bijvoorbeeld gebruik van schermen, planten of afscheidingen om meer privacy te creëren. Hierdoor kun je in alle rust genieten van je buitenruimte.