Interieurtips

Marokko wát een fijn land

Mijn reis naar Marokko was een avontuur dat ik nooit zal vergeten. De schoonheid, kleuren en culturen die ik heb mogen ervaren zullen voor altijd in mijn geheugen gegrift staan. Tijdens mijn reis heb ik drie steden bezocht: Marrakech, Fes en Casablanca.

Prachtige kleuren van Marrakech

Marrakech is een kleurrijke stad die bekend staat om haar middeleeuwse Medina, een levendige markt met een scala aan kleurrijke kramen. Een bezoek aan deze stad brengt je terug in de tijd, als je de smalle steegjes doorloopt en alle kleuren en geuren om je heen ervaart. Er is ook veel moderniteit in Marrakech, zoals luxe winkelcentra, trendy cafés en bars. Een heerlijk begin van de reis! Misschien ook wel door ons prachtige hotel!

ons hotel

Historische Fes

Fes is een oude stad die al meer dan 1.200 jaar oud is. De stad staat bekend om haar prachtige middeleeuwse binnenstad, waar je een groot aantal historische gebouwen kunt bewonderen. De binnenstad is ook de plek waar je de lokale handwerkslieden kunt vinden die prachtige stoffen, kleding, tassen, schoenen en sieraden maken. Ik vond dit echt een hoogtepunt om deze mensen zo aan het werk te zien. Een prachtig beeld!

De grootste stad van Marokko; Casablanca

Casablanca is de grootste stad van Marokko. De stad staat bekend om de grote attractie, de Hassan II-moskee, die op een klif is gebouwd. Het is een prachtig gebouw met een indrukwekkende architectuur en een prachtig uitzicht over de stad. Naast de moskee kun je ook veel grote winkelcentra en restaurants vinden. Toch moet ik zeggen dat ik dit niet de meeste geweldige stand vond. Ik zou Marrakesh en Fes eerder aanraden.

Wat je echt niet mag overslaan tijdens je reis in Marokko

Mijn 5 hoogtepunten van deze reis

Hassan II-moskee

Het bezoeken van de Hassan II-moskee in Casablanca. Ondanks dat ik de stad niet geweldig vond, is deze Moskee werkelijk waar prachtig! Deze prachtige moskee heeft een indrukwekkende architectuur en het uitzicht vanaf deze plek is adembenemend.

Kennismaken met de lokale bevolking

De lokale bevolking is zeer vriendelijk en gastvrij en ik heb veel interessante verhalen gehoord. Ik raad je dan ook zeker aan het gesprek met hen aan te gaan!

Shoppen in de middeleeuwse Medina in Marrakech

Deze markt is een kleurrijke plek waar je kleding, sieraden en souvenirs kunt vinden. Dit alles in een prachtige middeleeuwse omgeving. Je waant je even in het verleden!

Fes

De stad is zo gevuld met geschiedenis en ik ben het middeleeuwse deel ervan binnengelopen om de mooie gebouwen te bewonderen. Werkelijk waar, I LOVE IT!

Alles wat je maar kan eten

Het proeven van de lokale gerechten. De Marokkaanse keuken is zo smaakvol en ik heb veel verschillende gerechten geproefd.

Mijn reis naar Marokko was een onvergetelijke ervaring. Ik heb drie prachtige steden bezocht en heb de lokale bevolking leren kennen. De schoonheid, kleuren en culturen die ik heb mogen ervaren zullen voor altijd in mijn geheugen gegrift staan. Mijn vijf hoogtepunten waren een bezoek aan de Hassan II-moskee in Casablanca, het leren kennen van de lokale bevolking, shopping in de middeleeuwse Medina in Marrakech, bezoeken van Fes en het proeven van de lokale gerechten.