Interieurtips

Makkelijk de look en feel van je keuken te veranderen

De keuken is vaak het hart van het huis. Het is de plek waar we heerlijke maaltijden bereiden, koffie drinken en gezellig samenzijn met familie en vrienden. Het is dan ook belangrijk dat de keuken er mooi en verzorgd uitziet. Maar wat als je keuken er verouderd uitziet en je niet de middelen hebt om een volledige renovatie uit te voeren? Geen zorgen, er zijn genoeg manieren om de look en feel van je keuken te veranderen zonder dat het je veel geld kost.

Verf je keukenkastjes

Een van de meest effectieve manieren om je keuken een nieuwe look te geven, is door de keukenkastjes te verven. Dit is een relatief goedkope manier om te zorgen dat je keuken er weer als nieuw uitziet. Je kunt ervoor kiezen om de kastjes te schilderen in een kleur die past bij je interieur of juist een opvallende kleur te kiezen om je keuken een statement te geven.

Voordat je begint met verven is het belangrijk om de kastjes goed schoon te maken en te schuren. Hierdoor hecht de verf beter en blijft het langer zitten. Kies voor een verf die geschikt is voor keukenkastjes en breng twee lagen aan voor een optimaal resultaat. 

Wrap je keuken

Een minder permanente, maar toch mooie en makkelijke manier om je keuken een nieuwe look te geven, is door gebruik te maken van een wrap. Er zijn ontzettend veel verschillende wraps verkrijgbaar die geschikt zijn voor keukenkastjes, muren en tegels. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een patroon of afbeelding dat past bij je interieur.

Keukendeuren wrappen is een heel eenvoudige manier om je keuken een nieuwe en strakke look te geven.  En het mooie aan deze manier van werken is dat  je ze ook weer gemakkelijk verwijderen als je ze zat bent. Let er wel op dat je kiest voor wraps van goede kwaliteit, zodat ze niet snel loslaten of beschadigen. Ook kun je het proces van het wrappen het best laten doen door een professional, zo krijg je het beste resultaat en lijkt de keuken alsof hij zo uit de fabriek is gekomen. 

Vervang de handgrepen

Een simpele manier om je keuken een nieuwe uitstraling te geven, is door de handgrepen te vervangen. Er zijn ontzettend veel verschillende handgrepen verkrijgbaar, van modern tot klassiek en van opvallend tot subtiel. Door te spelen met de handgrepen kun je je keuken een geheel nieuwe look geven. Je kan er ook voor kiezen om de handgrepen te vervangen door knopjes. Dit is niet alleen een budgetvriendelijke optie, maar ook nog eens heel gemakkelijk om te doen.

Vervang de verlichting

Verlichting kan een groot verschil maken in de uitstraling van je keuken. Door bijvoorbeeld spots te vervangen door hanglampen, geef je je keuken meteen een hele andere sfeer. Kies voor een lamp die past bij de stijl van je keuken en zorg dat de verlichting voldoende helder is om goed te kunnen werken. Je kan er ook voor kiezen om ledstrips aan te brengen onder de kastjes. Dit geeft niet alleen extra licht, maar zorgt ook voor een gezellige sfeer in de keuken.

Gebruik accessoires

Accessoires zijn de perfecte manier om je keuken een nieuwe uitstraling te geven zonder dat je veel geld hoeft uit te geven. Door bijvoorbeeld nieuwe keukendoeken, placemats en een tafelkleed aan te schaffen, creëer je meteen een andere sfeer in je keuken.

Ook kun je ervoor kiezen om een aantal nieuwe accessoires aan te schaffen, zoals een mooie fruitschaal, een vaas met bloemen of een keukenrekje. Hiermee geef je je keuken meteen een persoonlijke touch.