Interieurtips

Lattenwanden in huis, dé trend van 2023

De laatste jaren zie je ze al langzamerhand vaker voorbijkomen, maar ik denk dat lattenwanden in huis komend jaar echt niet meer weg te denken zijn. Deze trend is nog steeds aan het groeien en is in 2023 waarschijnlijk dé trend van het jaar. Wat zijn lattenwanden precies en hoe kun je ze gebruiken om meer sfeer in je huis te brengen? In deze blog gaan we hier dieper op in.

Wat zijn lattenwanden precies?

Lattenwanden zijn stukken hout die je op verschillende manieren kunt gebruiken om je ruimte meer sfeer te geven. De lattenwanden zijn gemaakt van een stevig materiaal, zoals massief hout of MDF, en kunnen in verschillende vormen en maten worden gekocht. De dikte van de lattenwanden kan variëren van dikke lattenwanden tot dunne lattenwanden.

Lattenwanden zie je vaak in houttinten, maar kunnen ook prima in andere kleuren gebruikt worden. Zo kan je bijvoorbeeld lattenwanden in het grijs ook goed gebruiken, maar kan je ze ook verven om aan te sluiten bij jouw interieur kleuren.

Lattenwanden zijn overal in huis te gebruiken

Lattenwanden kunnen in verschillende ruimtes worden gebruikt. Ze kunnen worden gebruikt als achtergrond in de woonkamer, als kastwand of als decoratie in de keuken. Ze kunnen ook worden gebruikt als een accentmuur in de slaapkamer.

Het voordeel van lattenwanden is dat ze eenvoudig te installeren zijn. Je hoeft alleen maar een stuk hout te kopen en het te bevestigen aan de muur. Veel mensen kiezen voor een kleurrijke lattenwand om hun ruimte meer kleur te geven. Je kunt ook een geschilderde lattenwand maken door verschillende kleuren te verven.

lattenwand slaapkamer

Een ander voordeel van lattenwanden is dat ze relatief goedkoop zijn. De meeste lattenwanden zijn al te verkrijgen vanaf €50 en je kunt ze zelf installeren, waardoor het ook nog eens goedkoop is.

Lattenwanden bieden ook meer privacy in je huis. Het materiaal waarvan ze gemaakt worden biedt meer privacy dan gordijnen of jaloezieën omdat je niet door de lattenwanden heen kunt kijken. Daarnaast bieden ze ook een extra laag aan isolatie in je huis, waardoor je in de winter minder warmte verliest.

Lattenwanden zijn een geweldig alternatief voor traditionele muurdecoratie. Ze zijn goedkoop, eenvoudig te installeren en bieden meer privacy en isolatie in je huis. Daarnaast kun je de lattenwanden gebruiken om meer sfeer en kleur aan je ruimte te geven. In 2023 is het gebruik van lattenwanden in huis de trend van het jaar.

lattenwand keuken