Interieurtips

Industriële inrichting anno 2023

Industrieel interieur is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden en dat zal in 2023 niet anders zijn. Deze stijl wordt gekenmerkt door de gebruikte materialen, zoals metaal, hout en beton, en door de gebruikte vormen, zoals rechte lijnen en geometrische vormen. Het geeft een ruwe, stoere uitstraling en is perfect voor mensen die houden van een minimalistische en functionele inrichting. Hieronder geef ik vijf tips voor wie in 2023 een industrieel interieur wilt creëren.

1 Gebruik natuurlijke materialen: Industrieel interieur gaat vaak samen met natuurlijke materialen, zoals hout, metaal en beton. Deze materialen geven een ruwe, stoere uitstraling en zorgen voor een warme en gezellige sfeer.

2 Blijf bij een neutrale kleurenpalet: Wanneer je een industrieel interieur creëert, is het het beste om te blijven bij een neutrale kleurenpalet. Dit zorgt voor rust in de ruimte en zorgt ervoor dat de focus ligt op de gebruikte materialen.

3 Gebruik vintage elementen: Vintage elementen, zoals oude fabrieken lampen, metalen kasten of oude houten kisten, geven een extra dimensie aan het interieur en creëren een unieke look.

4 Experimenteer met geometrische vormen: Geometrische vormen, zoals rechte lijnen en hoeken, zijn een belangrijk onderdeel van een industrieel interieur. Probeer bijvoorbeeld een metalen boekenplank in een geometrische vorm, of een metalen wanddecoratie met geometrische vormen.

5 Creëer een open en luchtige sfeer: Een industrieel interieur kan snel te druk worden als er te veel elementen worden toegevoegd. Houd daarom voldoende ruimte vrij, en creëer een open en luchtige sfeer door bijvoorbeeld grote ramen of een glazen wand te installeren.

Door deze tips op te volgen, kunt u in 2023 een prachtig industrieel interieur creëren dat zowel functioneel als stijlvol is. Het is belangrijk om te spelen met materialen en vormen, en tegelijkertijd rust in de ruimte te behouden.