Interieurtips

Deze planten zijn wél geschikt voor een donker plekje in huis

We hebben allemaal wel zo’n hoekje in huis waar weinig zon komt, misschien wat kaal is en je graag wat gezelliger wilt maken. Planten zijn dan natuurlijk een uitstekend middel. Planten hebben doorgaans echter zonlicht nodig om licht om te zetten naar energie. Zo kunnen de meeste planten groeien. Gelukkig zijn er ook planten welke het minder goed doen in de schaduw!

Onze top 8 schaduwplanten passend bij ieder interieur

Onze top 10 planten zijn een combinatie van specifieke planten en plantsoorten. Zit er een plantsoort bij? Dan betekent dit dat elke plant binnen deze soort in de schaduw kan leven. Denk bijvoorbeeld aan de Calathea.

Monstera

Deze tropische plant, ook wel de gatenplant genoemd, is een verbluffende toevoeging aan elke kamer. Het heeft bladeren met grote gaten die een unieke kwaliteit aan de omgeving toevoegen.

Calathea

Deze schaduwminnende plant heeft een speciaal patroon van groene en paarse bladeren die een rustgevende aanwezigheid in elke kamer creëren. In de avond kan je wat geritsel horen van deze plant omdat het in de avond zijn bladeren intrekt en zijn prachtige paarse onderkant toont.

Philodendron

Deze makkelijk te verzorgen plantsoort heeft grote, donkergroene bladeren die een stijlvolle toevoeging zijn aan elke kamer.

Asplenium

Deze prachtige plant heeft smalle, lange bladeren die een mooi contrast geven aan elke kamer.

Dracaena

Deze prachtige plant heeft lange, rechtopstaande stengels met diepgroene bladeren die een tropische sfeer in elke kamer creëren. Van nature groeit de plant in de meest herbergzame gebieden en is daardoor ook erg sterk. Ook een geschikte planten voor mensen met wat minder groene vingers!

dracaena in schaduw

Spathiphyllum

Deze decoratieve plant heeft grote, donkergroene bladeren die een mooie achtergrond vormen voor ieder huis. Het is geen mega opvallende plant, maar brengt wel sfeer in huis!

Chamaedorea

Deze elegante plant heeft smalle, lange bladeren die een subtiele achtergrond creëren.

Zamioculcas

Deze schaduwminnende plant heeft een rustgevende aanwezigheid en is een ideaal compliment voor elke kamer. Daarnaast is de plant ook enorm sterk en luchtzuiverend. De plant is zelfs door de NASA onderzocht vanwege zijn luchtzuiverende kwaliteiten.

Met zoveel schaduwplanten om uit te kiezen, is er voor ieder wat wils. Wil je nu een plant aanschaffen? Wij zelf hebben prettige ervaringen met Pots&Plants. Een Nederlands merk welke planten aanbiedt van Nederlandse kwekers. Pots&Plants biedt een breed scala aan schaduwplanten, dus als je op zoek bent naar de perfecte schaduwplant voor binnen, dan ben je bij hen aan het juiste adres.