Huis & Tuin

Zo tover je een verwaarloosde tuinhoek om tot een prachtig paradijs

Nu we door het virus meer tijd thuis doorbrengen dan ooit, gebruiken we ook meer van onze tijd om in de tuin te zijn. Ook al hebben we nu wat meer vrijheid, veel mensen blijven toch vaker thuis. Hierdoor worden onze tuinen belangrijke plekken voor zowel ontspanning als plezier. Veel mensen overwegen dan ook om hun tuin een mooie makeover te geven. Sommigen zijn echter bang voor de hoge uitgaven, maar deze video laat je zien hoe je je tuin prachtig en goedkoop kunt omtoveren.

Deze video biedt een stap-voor-stap uitleg over hoe je een schitterend aquarium in je tuin kunt bouwen. Het proces wordt zo helder uitgelegd dat zelfs iemand die niet handig is, het kan volgen. Het begint allemaal simpel met het markeren en uitgraven van de vijver.

Je start met een kuil te graven die ongeveer de diepte heeft van een liggende baksteen. Daarna breng je een laag cement aan, plaatst daar een baksteen op en herhaalt dit aan de achterkant vier keer. Voor en aan de zijkanten van de kuil zorg je voor twee lagen bakstenen. Het is dan belangrijk om enkele stenen verticaal te plaatsen. Hoe dit precies moet, zie je duidelijk in de video. Als de muren stevig staan, maak je ze glad met nog een laag cement.

Een essentiële stap in dit hele proces is ervoor te zorgen dat de binnenkant van de bakstenen muren volledig met cement bedekt is, om te voorkomen dat water eruit kan ontsnappen. Het is lastig om deze stappen zonder beelden uit te leggen, maar gelukkig laat de man in de video elke stap duidelijk zien. Het is super handig dat je de video op pauze kunt zetten en terug kunt spoelen, zodat je alles op je eigen tempo kunt doen en geen enkele stap mist.

Lees verder op de volgende pagina…